Výmena kompresora klimatizácie v aute: Čo všetko je potrebné vymeniť?

Pri výmene kompresora klimatizácie je potrebné vymeniť aj niektoré ďalšie súčasti a vykonať niektoré úkony, aby sme predišli problémom a predĺžili životnosť nového kompresora. V tomto článku sa pozrieme na to, čo všetko je potrebné vymeniť pri výmene kompresora klimatizácie.

Výmena chladiaceho média:

Pri výmene kompresora klimatizácie je potrebné tiež vymeniť chladiace médium (freón), ktoré cirkuluje v systéme a zabezpečuje prenos tepla. Staré chladiace médium môže obsahovať nečistoty alebo vlhkosť, ktoré by mohli poškodiť nový kompresor alebo znižovať účinnosť klimatizačného systému. Preto je dôležité vymeniť chladiace médium a doplniť ho podľa špecifikácií výrobcu.Aký typ chladiva je použitý vo vašom aute býva spravidla nálepkou vyznačené v motorovom priestore vozidla.

Výmena expanzného ventilu:

xpanzný ventil je súčasť klimatizačného systému, ktorá reguluje prietok chladiaceho média do chladiaceho zariadenia (evaporátora).Pri výmene kompresora je odporúčané vymeniť aj expanzný ventil, pretože opotrebený alebo poškodený ventil môže spôsobiť nesprávne fungovanie klimatizácie a skrátiť životnosť nového kompresora.

Páči sa Vám čo píšeme? Zdieľajte nás.

Zdieľajte tento článok so svojími známymi.

Zdieľať na facebooku